Telefon
WhatsApp
Espor Tarihinin En Çok Kazanan Oyuncuları

19 Ekim 1972’de Standford Üniversitesi’nde ödülü bir yıllık Rolling Stone dergi aboneliği olan bir Spacewar yarışması ile başlayan ve günümüzde devasa arenaları doldurmaya kadar giden yolculuğunda esporda dağıtılan ödüller de katlanarak artmıştır. Yerel etkinliklerin yanında uluslararası etkinliklerin de düzenlenmesi, daha çok markanın espor sektörüne ilgi göstermesi ve bu alanda yapılan genel yatırımların da artması ile ortada yer alan ödül havuzunun miktarı da artabilmektedir. Bugün profesyonel espor oyuncuları en yüksek kazancı elde etmiş oyunculara göz atacağız.

Çeşitli oyunlarda en çok gelir elde eden oyuncuları derlediğimiz bu listede her bir farklı oyunda elde edilen en yüksek kazanç göz önünde bulundurulmuştur. Listede yer almayan oyunlar/oyuncular olabileceğini belirtmek isteriz.

 

-Johan “N0tail” Sundstein – $7,167,802 – Dota 2

En Çok Kazanan Espor
Şu anda OG takımının inaktif kadrosunda bulunan Danimarkalı Dota 2 oyuncusu Johan “N0tail” Sundstein hem kendi branşının hem de tüm espor dünyasının en çok kazanan oyuncusu. 2012-2021 arasında aktif olarak espor kariyerini sürdüren N0tail bu süreçte 4 Major ve 2 International şampiyonluğu elde etmiştir. Şu anda 30 yaşında olan ve kariyerini sonlandırmadığını, sadece biraz ara verdiğini ifade eden Danimarkalı oyuncunun toplam kazancı yaklaşık $7,167,802’dır.

 

 

-Lee “Faker” Sang-hyeok – $1,547,653 – League of Legends


En Çok Kazanan Espor
Espor ile ilgilenen hemen herkesin adını duyduğu, “Unkillable Demon King” lakabı ile rakiplerine korku salan, kariyeri boyunca 4 kez Worlds, 2 kez MSI, 10 kez ise LCK şampiyonu olan Faker hiç şüphesiz espor sahnesinin en ikonik isimlerinden. 27 yaşındaki Güney Koreli  oyuncu şu anda halihazırda ortağı da olduğu T1 forması ile mücadelesine devam etmekte. Oyuncunun yaklaşık kazancı ise $1,547,653!

-Ethan “Ethan” Arnold – $288,224 – VALORANT


En Çok Kazanan Espor Listedeki diğer oyunlara göre yeni olsa da VALORANT oyuncuları da önemli kazançlar elde etmeyi başardılar. Bu alanda en büyük maddi kazancı sağlayan oyuncu ise şu anda NRG forması giyen 23 yaşındaki Amerikalı oyuncu Ethan. VALORANT öncesinde CS:GO sahnesinde de tanınan bir isim olan Ethan VALORANT’ta ise VALORANT Champions 2023’ü kazanan Evil Geniuses kadrosundaki başarıları ile dikkat çekmiştir. Oyuncunun VALORANT’tan elde ettiği toplam kazanç $288,224

 

-Peter “dupreeh” Rasmussen -$2,203,484 – Counter Strike


En Çok Kazanan Espor
30 yaşındaki Danimarka’lı Counter Strike oyuncusu dupreeh Counter-Strike: Global Offensive tarihinde 19 Major turnuvaya katılması ve bunların 5’inden galip ayrılması ile önemli bir yere sahip bir oyuncu. Kariyerinde Copenhagen Wolves, Astralis, Team Dignitas, Team SoloMid, Team Vitality, Heroic ve son olarak Preasy Esport takımlarında mücadele eden dupreeh, Counter Strike kariyerinde toplamda $2,203,484’lık bir kazanç elde etmiştir.

-Zhu “paraboy” Bochen – $1,147,283 – PUBG Mobile


En Çok Kazanan Espor21 yaşındaki Çinli PUBG Mobile oyuncusu paraboy listemizdeki en genç oyuncu. Şu anda Nova Esports forması giyen oyuncu sadece kendi branşında değil, tüm espor sahnesinin en iyilerinden biri olarak görülüyor. 2021 yılında “Yılın Mobil Espor Oyuncusu” ödülünü de alan paraboy toplamda $1,147,283’lık bir kazanç elde etmiş durumda.

-Park “Loki” Jung-young – $1,221,565 – PUBG

En Çok Kazanan Espor
Güney Koreli PUBG oyuncusu Loki şu anda 25 yaşında olup Danawa Esports forması giymektedir. Kariyerinde PGC 2023, PGC 2019, PUBG Nations Cup 2019 ve PUBG Nations Cup 2023 başta olmak üzere pek çok S- Tier turnuva şampiyonluğu elde eden başarılı oyuncu 2018 yılından bu yana sürdürdüğü profesyonel kariyerinde toplamda  $1,221,565’lık bir kazanç elde etmiştir.

Espower Bilişim Üst

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Reklam

Espower Bilişim Üst

Nöbetçi Eczaneler

Eskişehir nöbetçi eczaneleri

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği