Telefon
WhatsApp
İnternet Kafeler Enflasyona Yenik Düşüyor

Ülkemizde döviz kurları ve enflasyonun durmak bilmeyen artışı belki de en şiddetli olarak oyun sektörünü etkiledi ve oyuncuların oyun fiyatlarında yaşadığı güçlükler, internet kafeler başta olmak üzere birçok farklı alanı da derinden sarsmaya başladı.

İstanbul İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı İlhan Taşkıran, bugün yapmış olduğu açıklamada internet kafelerin bu süreçte yaşadıklarına ve bugün geldikleri noktaya değindi. İlhan Taşkıran’ın açıklamalarındaki en dikkat çeken husus ise Türkiye genelinde sayısı 27 bine ulaşan internet kafelerin bugün 5 bine gerilemiş olması oldu.

Bu istatistiği farklı bir istatistikle bağdaştıran İlhan Taşkıran, son 3 ayda kayıtlara geçirilmiş 360 internet kafenin ekonomik ve işletmesel sorunlarla kapatıldığını belirtti ve bu süreçte yeni açılan internet kafe sayısının ise yalnızca 6 olduğunu söyledi.

Türkiye Geneli İnternet Kafe Sayısı %81 Azaldı

İnternet Kafeler Enflasyona Yenik Düşüyor

Sayısı her geçen gün azalan internet kafelerin yaşadığı ana problemin maliyetler olduğunu belirten İlhan Taşkıran, “İnternet kafeler enflasyona yenildi. Zira bir internet kafe açmak için en az 20 bilgisayarlık yatırım yapılması gerekiyor. Bilgisayar başına yatırım 15 bin liraya kadar çıktığında sorun yoktu. Ama bu artık 80 bin liraya geldi. Sıfırdan böyle bir yatırımı yapabilecek esnaf kalmadı. Bilgisayarlar 4 yılda bir yenileniyor. Şu an kapanmaların hızlanmasının en büyük nedeni de yenileme dönemi gelen esnafın bu yatırımı gerçekleştirememesi. Bilgisayarlar eskidiği zaman gençler gelmek istemiyor.” ifadelerini kullandı.

İlhan Taşkıran’ın açıklamalarına göre internet kafelerin kapanmasındaki asıl neden bilgisayarların yenilenememesi de değil. Enflasyon nedeniyle durmak bilmeyen kira artışları ve akıllı telefonların da artık bilgisayarlar kadar güçlü olması nedeniyle bu tip etkenler de internet kafelere zincir vurmaya başladı.

Espower Bilişim Üst

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Reklam

Espower Bilişim Üst

Nöbetçi Eczaneler

Eskişehir nöbetçi eczaneleri

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği